divendres, 23 de març del 2007

BUTLLETÍ 21 (24-3-2007)

POLÍGON INDUSTRIAL "EL COLOMER"
POLÍGONO INDUSTRIAL "EL COLOMER"
Ajuntament d´Onda ha adjudicat per 2.170.920 € a l´empresa "Mindascon" la segona fase del projecteurbanització del polígon SUR 9. El regidor d´Ordenació del Territori, Ximo Nebot, afirmà que les empresen instal·lades a la zona tindran així accés a l´aigua potable, a l´enllumenat públic, a uns carrers pavimentats i senyalitzats, i a una red d´alta tensió.
El Ayuntamiento de Onda ha adjudicado por 2.170.920 € a la empresa "Mindascon" la segunda fase del proyecto de urbanización del polígono SUR 9. El concejal de Ordenación del Territorio, Joaquín Nebot, afirmó que las empresas instaladas en la zona tendrán así acceso al agua potable, al alumbrado público, a unas calles pavimentados y señalizados, y a una red de alta tensión.

ROBATORI
ROBO
La Guàrdia Civil va detindre la matinada del dimecres al dijous a tres veïns de la població per ser pressumptes autors d´un robatori amb intimidació que va tindre lloc el dissabte 17 de març a les 14:50. A ella es trobaven dos fills dels propietaris. Mentre un dels lladres retenia a la xica de 16 anys, els altres dos furtaren un telèfon mòbil i diners en efectiu.
La Guardia Civil detubo la madrugada del miércoles al jueves a tres vecinos de la población por ser presuntos autores de un robo con intimidación que tuvo lugar el sábado 17 de marzo a las 14:50. En ella se encontraban dos hijos de los propietarios. Mientras uno de los ladrones retenía a la chica de 16 años, los otros dos robaron un teléfono móvil y dinero en efectivo.

XVI PROCRESSÓ DIOCESANA DE CONFRADIES
XVI PROCESIÓN DIOCESANA DE COFRADÍAS
El proper diumenge 25 de març tindrà lloc a Onda la XVI Processó Diocesana de Confradies en la qual participaran 59 confradies de tota la diòcesi de Sogorb-Castelló i que comptarà també amb la presència del bisbe de la diòcesi, Rvdo. Sr. Casimiro López Llorente, el qual veura la processó des d´una grada situada al Carrer Sant Miquel. No és la primera volta que aquesta processó es celebra a Onda ja que a l´any 1994 també fou celebrada a la nostra ciutat. Amb aquesta processó s´intenta revitalitzar la Setmana Santa Ondera després de la xicoteta baixada que ha sofrit als darrers anys, després del "boom" que va tindre al 1989.
El próximo domingo 25 de marzo tendrá lugar en Onda la XVI Procesión Diocesana de Cofradías en la cual participarán 59 cofradías de toda la diocesis de Segorbe-Castelló y que contará también con la presencia del obispo de la diocesis, Rvdo. Sr. Casimiro López Llorente, el cual verá la procesión desde una grada situada en la Calle San Miguel. No es la primera vez que esta procesión se celebra en Onda ya que en el año 1994 también fue celebrada en nuestra ciudad. Con esta procesión se intenta revitalizar la Semana Santa Ondense después de la pequeña bajada que ha sufrido en los últimos años, después del "boom" que tuvo en el 1989.


CANDIDATURES PSPV-PSOE
CANDIDATURAS PSPV-PSOE
El passat dijous el Partit Socialista del País Valencià va presentar la seua candidatura per a les eleccions municipals d´Onda a la Cassola (Casa de la Cultura). En aquesta candidatura, possiblement l´última on Enrique Navarro siga cap de llista, s´ha produït una renovació ja que alguns dels actuals regidors com Ximo Nebot, José Miguel Poles o José Martínez Belloso no formen part de la candidatura. Alguns dels candidats ja van formar en el passat part de la llista socialista i alguns són completament nous en aquest món. A l´acte van acudir Isabel Escuder, Francesc Colomer (candidat PSPV Benicàssim) o Ricardo Torres (portaveu socialista a les corts), entre d´altres.
El pasado jueves el Partido Socialista del País Valenciano presentó su candidatura para las elecciones municipales de Onda en la Cassola (Casa de la Cultura). En esta candidatura, posiblemente la última donde Enrique Navarro sea cabeza de lista, se ha producido una renovación ya que algunos de los actuales concejales como Joaquín Nebot, José Miguel Poles o José Martínez Belloso no forman parte de la candidatura. Algunos de los candidatos ya formaron parte de la lista socialista y otros son completamente nuevos en este mundo. Al acto acudieron Isabel Escuder, Francisco Colomer (candidato PSPV Benicàssim) o Ricardo Torres (portavoz socialista en las Corts), entre otros.



VISITA A ONDA DE JUAN M. CALLES I DE JOSÉ MANUEL DÍEZ

VISITA A ONDA DE JUAN M. CALLES Y DE JOSÉ MANUEL DÍEZ

Ahir divendres visitaren Onda el subdelegat del govern i candidat pel PSPV a l´alcaldia de Castelló de la Plana, Juan M. Calles, i el tinent coronel de la Guàrdia Civil, José Manuel Díez, els quals junt a l´alcalde d´Onda Enrique Navarro van donar informació sobre el nou cuartel de la Guàrdia Civil que es deu construïr a Onda. Dels 18 agents que compta en l´actualitat el cuartel es passarà a 34. Es preveu licitar-se aquest mateix any. A part del cuartel també es referiren a la seguretat de la ciutat durant les properes festes de Setmana Santa i Pasqua.

Ayer viernes visitaron Onda el subdelegado del gobierno y candidato por el PSPV a la alcaldía de Castellón de la Plana, Juan M. Calles, y el teniente coronel de la Guardia Civil, José Manuel Díez, los cuales junto al alcalde de Onda Enrique Navarro dieron información sobre el nuevo cuartel de la Guardia Civil que se debe construir en Onda. De los 18 agentes que cuenta en la actualidad el cuartel se pasará a 34. Se prevé licitarse este mismo año. A parte del cuartel también se refirieron a la seguridad de la ciudad durante las próximas fiestas de Semana Santa y Pascua.

PARC INFANTIL AL CARRER PATERNA

PARQUE INFANTIL EN LA CALLE PATERNA

El tinent alcalde i regidor de Dinamització Social, Juan Miguel Salvador, va presentar el nou parc infantil situat al Carrer Paterna al qual se li ha donat el nom de "General Arrando". Aquest il·lustre onder va viure al S.XIX i va posseïr un carrer a Madrid fins al 1939. També s´anuncià que s´està preparant un jardí a la zona de la nova urbanització de la Serratella que passarà a denominar-se "Jardí del Crist Obrer".

El teniente alcalde y concejal de Dinamización Social, Juan Miguel Salvador, presentó el nuevo parque infantil situado en la Calle Paterna al cual se le ha dado el nombre de "General Arrando". Este ilustre ondense vivió en el S.XIX y poseyó una calle en Madrid hasta el 1939. También se anunció que se está preparando un jardín en la zona de la nueva urbanización de la Serratella que pasará a llamarse "Jardín del Cristo Obrero".

TROBALLA AL CEMENTERI

ENCUENTRO EN EL CEMENTERIO

Durant la reforma del Cementeri Municipal s´ha descubert un vell taulell funerari que fa referència a la mort d´una ondera el 17 de maig del 1818. El taulell és de més d´un centímetre de grossor i la seua posseïdora es denominava Ursola Robira de Riello i que va alcançar una edat de 68 anys. Segurament aquest taulell serà traslladat pròximament al Museu del Taulell "Manolo Safont". Aquest no és l´únic taulell funerari que hi ha actualment al cementeri ja que també hi ha un altre datat del 1891. A la part més vella del cementeri ens podem trobar amb nínxols datats de la dècada del 1920.

Durante la reforma del Cementerio Municipal se ha descubierto un viejo azulejo funerario que hace referencia a la muerte de una ondense el 17 de mayo de 1818. El azulejo es de más de un centímetro de grosor y su poseídora se llamaba Ursola Robira de Riello y que alcanzó una edad de 68 años. Seguramente este azulejo será trasladado próximamente al Museo del Azulejo "Manolo Safont". Este no es el único azulejo funerario que hay actualmente en el cementerio ya que también hay otro datado del 1891. En la parte más antigua del cementerio podemos encontrar hornacinas datadas de la década de 1920.

LES CAPELLETES DE LA NOSTRA VILA

"LES CAPELLETES DE LA NOSTRA VILA" (Las capellitas de nuestra villa)

El passat dilluns a les 19:45, Ondateve-Popular TV ens va deleitar amb un reportatge sobre els retaules ceràmics que poblen el casc antic d´Onda. En un reportatge de 23 minuts de durada es van repassar la majoria d´aquests retaules començant des de la Capelleta de Sant Vicent i acaban amb la de Santa Anna d´Artesa. Aquest reportatge és obra de Ismael Chiva Jr. i es narrat per Ramon Cabedo. No és el primer reportatge que Ondateve-Popular TV fa; un altre molt bó fou el de "Anem a fer oli d´oliva" obra de José Luis Gimeno.

El pasado lunes a las 19:45, Ondateve-Popular TV nos deleitó con un reportaje sobre los retablos cerámicos que pueblan el casco antiguo de Onda. En un reportaje de 23 minutos de duración se repasaron la mayoría de estos retablos empezando desde la Capelleta de Sant Vicent y acabando en la de Santa Anna d´Artesa. Este reportaje es obra de Ismael Chiva Jr. y está narrado por Ramon Cabedo. No es el primer reportaje que Ondateve-Popular TV hace; otro muy bueno fue el de "Anem a fer oli d´oliva" (Vamos a hacer aceite de aceituna) obra de José Luis Gimeno.

CE ONDA

CD ONDA

El passat diumenge el CE Onda passà per damunt l´Oliva marcant-li a aquest 3 gols que foren obra de Denís per partida doble i de Castillo. Demà diumenge el CE Onda juga front al Vila-Real B a la Ciutat Esportiva del Vila-Real CF.

El pasado domingo el CD Onda pasó por encima del Oliva marcándole a este 3 goles que fueron obra de Denís por partida doble y de Castillo. Mañana domingo el CD Onda juega frente al Vila-Real B en la Ciudad Deportiva del Vila-Real CF.

FARMÀCIA DE GUÀRDIA

FARMACIA DE GUARDIA

Del 26 de març a l´1 d´abril / Del 26 de marzo al 1 de abril

PASQUAL BORT CUBERO (Avinguda Serra d´Espadà, 42)

PASCUAL BORT CUBERO (Avenida Sierra de Espadán, 42)

COPYRIGTH 2007

http://interondainfo.blogspot.com / http://grupomasinfi.blogspot.com